REUNIÓ AMB EL DIRECTOR GRAL. DE POLÍTIQUES AMBIENTALS DEL DEPARTAMENT DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT

Ahir, dia 6 de juliol de 2016 a les 17.30 hores de la tarda, ens vam reunir amb el Director General de Polítiques ambientals, el Sr. Ferran Miralles, el Sr. Mariano Mate en qualitat de Responsable Ocellaire de Catalunya, la Sra. Montserrat Romeo en qualitat de Cap dels serveis jurídics de la Federació, el Sr. Josep Vilalta en qualitat de Delegat Ocellaire de la Federació a la comarca d’Osona, el Sr. Manel Raurich en qualitat de representant d’Agrupcat i jo mateix com a President de la Federació Catalana de Caça, per tractar la problemàtica generada davant la decisió de no permetre la captura ocells fringíl·lids durant l’any 2016. 

Vàrem tenir l’ocasió de transmetre al Sr. Miralles la nostra disconformitat per la decisió del seu Departament en relació a la no expedició d’autoritzacions de captura d’ocells fringíl·lids per la present temporada 2016. Li vam exposar que aquesta decisió posava en risc el mateix Decret 139/2014 de 14 d’octubre, ja que no ens permetia continuar amb el projecte iniciat sobre la viabilitat o no de la cria en captivitat d’aquests ocells. El vàrem fer coneixedor del profund malestar que actualment està vivint el col·lectiu ocellaire, donat que no ens sembla comprensible que una decisió com aquesta es comuniqui a dies del que hauria d’haver estat el repartiment d’anelles per a la captura, tot i que aquesta sensació de desinterès no és nova ja que cada any que s’han autoritzat les captures s’ha fet tard i malament. Li vàrem entregar els Decrets d’autoritzacions de captura per 2016 tant d’Andalusia com de Múrcia i la Rioja per tal de que fos coneixedor del seu contingut i de les bases jurídiques que sustentaven les seves decisions. Vam concloure dient-li que políticament ens sentíem decebuts i no recolzats pel nostre Govern, tenim l’insuportable sensació de que la nostra activitat tradicional de concursos de cant d’ocells fringíl·lids present a Catalunya des de fa més de 400 anys no importa al nostre Govern, i el que és més greu, ens ho amaga.


El Sr. Miralles ens va donar sobrades explicacions sobre els punts que ja ens avançava a la seva carta adreçada a totes les societats ocellaires de Catalunya. Va interpretar que no hi havia cap possibilitat de trobar una solució a mig camí que pogués desbloquejar, ni que fos parcialment, les captures de 2016 i davant la nostra disconformitat es va comprometre a traslladar el nostre malestar al Conseller de Territori i Sostenibilitat, el Sr. Rull. La decisió definitiva ens serà comunicada el proper dimarts dia 12, coincidint amb la reunió que mantindrem a la seu de la Federació Catalana de Caça amb els representants dels ocellaires de les Representacions Territorials.

 Us hem de dir que, vista la postura del Departament, alberguem poques esperances. Malgrat això, desitgem que aquesta vegada sí, els nostres representants polítics es mostrin sensibles a les peticions d’un col·lectiu tant castigat com l’ocellaire, que sempre ha complert amb totes les traves administratives per tal de continuar amb la seva tradició i passió, els concursos tradicionals de cant.Des de la Federació Catalana de Caça, com no pot ser d’una altre manera, estem al vostre costat i recolzarem totes les accions que trobeu adients prendre en relació a aquesta qüestió. 

Sergi Sánchez Mateu

President de la Federació Catalana de Caça

Barcelona, 7 de juliol de 2016

error: Aquest contingut està protegit, no es pot robar el contingut!