ESCOLA DE CAÇA – FORMACIÓ.

CURS TOC DE RECLAM BUCAL

Us presentem el nou curs que forma part de la formació de l’Escola de caça de la FCC de Tarragona.
2on Monogràfic sobre el Tord – Curs Toc de Reclam Bucal. Per als dies 3 i 4 de setembre a Casa Félix de Valls.

LA SEU DEL PARC NATURAL DEL MONTSANT VA ACOLLIR UNA JORNADA TECNICA SOBRE LA CAPRA PYRENAICA HISPANICA

El passat dissabte dia 6 de juliol, la Federació catalana de caça de Tarragona , va organitzar una jornada tècnica sobre la cabra salvatge. La sala audiovisual de la Seu del Parc es va omplir amb tot l’aforament. La jornada la va obrir el president de la Territorial de Tarragona, Joaquim Vidal, que va argumentar  sòlidament els motius que es pretenien amb aquesta jornada tècnica. Seguidament el Director del Parc David Iturria va agrair la iniciativa de la Federació i que escollissin La Morera de Montsant  per fer el Seminari. Seguidament el president de la Federació Catalana  va comentar la experiència mb la gestió de la cabra salvatge a Montserrat. Els assistents van adquirir uns amplis coneixements sobre la nouvinguda al Montsant , i que ha vingut per quedar-se. Els ponents, Xavier Olivé , Paco Rillo i Santiago Lavin  van explicar de manera magistral tots els detalls de la espècie quedant patent la experiència de que disposaven els tècnics formadors. Donada la situació extrema en que es trobava d’alt risc d’incendi (Alfa 3) els Agents Rurals no van poder assistir i David Iturria va passar la seva presentació. En la taula rodona d’experts es van poder contestar una bateria de preguntes actuant de moderador el president Joaquim Vidal. Tots els assistents van manifestar agraïments vers la Territorial de Tarragona, amb seminaris com aquest y aplaudint l’Escola de caça.

SEMINARI PER ESTABLIR MILLORES D’HABITAT PER LA TÒRTORA COMÚ

Des de fa uns anys cap a aquí les poblacions a Europa de tórtora comú (Streptopelia turtur) han disminuït de forma alarmant. Varis son els factors que ho fan possible, però s’apunta com la causa mes gran , el canvi o transformació del hàbitat. Fa uns mesos la Federació Catalana de caça va signar un conveni amb la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi amb la col·laboració del Institut Català d’Ornitologia (ICO) i el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) per dotar de una aportació econòmica per dur a terme les millores d’habitat per la fauna silvestre. El passat dia 22 de juny les quatre societats de caçadors de Tarragona triades per fer el projecte , es van aplegar a la Reserva Natural de Mas de Melons (Lleida) per rebre la formació del projecte. El president de la Territorial de Tarragona Joaquim Vidal, va acompanyar tota la jornada als participants de les societats escollides tarragonines de Sarral, Mont-Roig, Riudecanyes i Figuerola del Camp

JORNADA TÈCNICA SOBRE LA CABRA SALVATGE

Us informem que pel dia 6 de juliol al Parc Natural del Montsant (La Morera de Montsant), realitzarem una jornada tècnica sobre la cabra salvatge.

error: Aquest contingut està protegit, no es pot robar el contingut!