NOTÍCIES.


ACCIONS QUE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CAÇA ESTÀ DUENT A TERME EN RELACIÓ AMB EL PUNT 8.3 DE L’ORDRE DE VEDES DE L’ANY 2022 I CONSIDERACIONS AL RESPECTE DE LA SEVA APLICACIÓ AL SETEMBRE.


49ena. ASSEMBLEA GENERAL DE LA REPRESENTACIÓ TERRITORIAL DE LA FEDERACIÓ DE CAÇA DE TARRAGONA.

Després d’un any i degut a les restriccions per la pandèmia del Covid-19 , ens vam poder retrobar el passat divendres dia 22, en la 49ena Assemblea General.

Sota la presidència de Joaquim Vidal, es va donar la benvinguda a la més multitudinària de les Assemblees.

Carles Casals Cap de la Secció D’Activitats Cinegètiques i Pesca Continental a Tarragona, va presentar una tutoria per poder entrar sol·licituds de forma telemàtica.

Santiago Lavin i Emmanuel Serrano del SEFAS, ens van posar al dia amb la sarna del conill.

El President Vidal va fer una exposició de tot el que havia fet la Federació en els dos darrers anys de la pandèmia pel Covid, i després es va projectar un documental que de forma gràfica va resumir el que havia explicat anteriorment i que va ser molt aplaudit pels assistents.

Seguidament, ens va dirigir unes paraules el president de la Federació Catalana Sergi Sánchez,  i novament es va projectar un petit vídeo que recollia l’acte que es va produir el dia abans a Madrid, on es demanava la dimissió de la Ministra per la Transición Ecológica, Teresa Ribera, acte al qual van assistir el president Joaquim Vidal i Vicepresident José Pérez.

Cada any intentem des d’aquesta federació, que l’acte sigui atractiu  per tothom i com no per les autoritats que ens acompanyen fins i tot al sopar.

Volem recordar la importància d’assistir a les trobades comarcals que es realitzen abans de començar la temporada de caça, ja que sempre ens acompanyen Acció Climàtica i Agents Rurals. Una ocasió per resoldre aquelles qüestions que us plantegin dubtes. Finalment, es va rendir homenatge als caçadors veterans, i seguidament ens vam aplegar en el tradicional sopar de germanor.


CENTENARS DE MILERS DE GRÀCIES ALS PROP DE 5.000 CAÇADORS/ES DE CATALUNYA PER DEFENSAR A MADRID EL FUTUR DE LA CAÇA

22/03/2022
El diumenge els carrers de Madrid van esdevenir un clam en defensa del món rural i la caça. Un èxit incontestable gràcies a la participació d’unes 800.000 persones, la gran majoria caçadors i caçadores.

El 20 de març de 2022 quedarà a la memòria col·lectiva de tots i totes els que van tenir l’oportunitat i l’orgull de participar en aquesta manifestació en defensa del món rural i la caça; sens dubte vam fer història. Un èxit incontestable gràcies a la participació d’unes 800.000 persones, més del 80% caçadors/es, malgrat que els grans mitjans de comunicació tractin d’obviar a la gran marea taronja.

Una manifestació on més de 600.000 caçadors i caçadores, arribats del conjunt de l’Estat, van inundar els carrers de Madrid, des d’Atocha fins a la plaça de la Fuente de Sant Juan de la Cruz. Cinc quilòmetres de marea taronja, de reivindicació cívica, respectuosa i, per què no dir-ho, sorollosa, del nostre legítim dret a caçar. Una manifestació en contra de la prohibició de la caça d’espècies cinegètiques com la tórtora, de la prohibició  del plom; a  favor de la recuperació del silvestrisme, de la caça als parcs naturals, de la promoció i defensa de l’activitat cinegètica com  una eina clau a nivell econòmic, ecològic i social… En contra del Reial Decret de Nuclis Zoològic, de la inclusió del llop al Lespre; però, sobretot, radicalment en contra de la tramitació de l‘aberrant, incoherent, absurda Llei de Protecció i Drets dels Animals, clarament condicionada al seu redactat pels col·lectius animalistes i ecologistes, cada vegada més allunyats de la realitat del món rural i de les seves necessitats i mancances.

Des de primeres hores del matí, Atocha i els seus voltants van esdevenir un gran brollador de caçadors i caçadores, de persones arribades de tots els indrets de l’Estat, en una mostra del seu clar i ferm compromís en la defensa del món rural i la caça, com la nostra gent arribada des de les demarcacions de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Terres de l’Ebre, que cap a la 1.00 de la nit pujaven als busos per fer un viatge de més de 500 quilòmetres per representar-nos  i defensar la caça. Fet i fet, al voltant de 5.000 persones de tots els àmbits cinegètics: caçadors de menor i major, falconers, arquers, ocellaires… Sincerament, les paraules es queden curtes per agrair el seu compromís i esforç. Ells, elles; caçadors i caçadores joves i, especialment menys joves i veterans, van tenir molt clar que el diumenge dia 20 la “jornada de caça” tenia lloc a Madrid i que de no anar-hi potser no hi hauria futur per a la caça.

Malgrat l’obstinació d’alguns mitjans de comunicació en invisibilitzar la presència dels caçadors i caçadores en aquesta manifestació i l’estat d’obcecació del Govern Central pel que fa a la caça, el missatge va fluir i es va escoltar i segur que va arribar d’una manera clara i incontestables a qui correspon.

Tal i com va manifestar Sergio Sánchez, president la Federació Catalana de Caça en acabar l’acte “aquesta manifestació és una fita històrica, però no és el final de res. Es el punt d’inflexió i de partida d’una nova i encoratjada lluita per part de tot el col·lectiu cinegètic per exigir la fi de les polítiques anticaça, per reivindicar i que es tingui a la caça en la consideració que es mereix una activitat econòmica que genera més de 6.500 milions d’euros al conjunt de l’estat i vora 200.000 llocs de treball –directes/indirectes-, que fixa llocs de treball, especialment a l’àmbit rural i que aporta grans beneficis socials, culturals i mediambientals”. Així mateix, va destacar la importància de l’èxit d’aquesta manifestació com a element de força a l’hora de parlar amb els diferents governs autonòmics i fer-los veure la necessitat de protegir la caça i el món rural, menystingut, per altra banda, per part de les diferents administracions i per unes polítiques i lleis cada vegada més allunyades dels ramaders, agricultors, regants, representant de cooperatives agràries, etc convocants i presents també en aquesta manifestació (molts d’ells caçadors i caçadores), als quals vam donar, com sempre, tot el nostre suport i col·laboració d’una manera decidida en les seves justes i necessàries reivindicacions.

El #20Mrural a Madrid van defensar el Si a la caça, Si a la vida. Gràcies per la vostra veu


MÉS DE 125 TROFEUS DE CAÇA HOMOLOGATS DE MANERA OFICIAL A LA TERRITORIAL DE TARRAGONA

24/02/2022
Les oficines de la RT de Tarragona van acollir el passat dimarts 22 de febrer una jornada molt especial amb motiu de la presència de la Comissió d’Homologació de Trofeus de Caça de Catalunya per homologar in situ els trofeus presentats.

Després de molt de temps sense gaudir d’aquest tipus de trobades, el passat dimarts 22 de febrer, la Comissió d’Homologació de Trofeus de Caça de Catalunya, presidida per Josep Hernández, es va desplaçar fins a les oficines de la Representació Territorial de la Federació Catalana de Caça a Tarragona (als propers mesos es repetirà l’experiència a la seu de les diferents territorials) per dur a terme una jornada d’homologació de trofeus de caça, d’acord amb els protocols del Consell Internacional de la Caça (CIC) en la seu d’aquesta Territorial.

La sessió va començar a les 11.00 hores del matí i durant el decurs de la jornada es van homologar, sense cost, els més de 125 trofeus presentats, majoritàriament per federats i federades de la Territorial de Tarragona. Durant tota la jornada, els integrants d’aquesta Comissió va estar acompanyats per caçadors i caçadores, que van tenir l’oportunitat d’observar i gaudir, in situ, del treball i les explicacions dels homologadors.

El president de la Territorial de Tarragona, el Sr. Joaquim Vidal, que va acompanyar als membres de la Comissió durant la seva estada a les oficines federatives, va agrair sincerament el treball i l’esforç de tots els integrants de la Comissió; valorant molt positivament l’experiència “Ha estat una jornada molt enriquidora per tothom. Els caçadors/es que han vingut ha estat molt satisfets i agraïts per aquesta sessió d’homologació. Aquestes jornades d’homologació són molt importants per què ens permeten conèixer el perquè d’aquesta disciplina, a més de valorar i certificar els trofeus presentats, que aporten unes dades molt valuoses per conèixer l’Estat passat,present i futur de la fauna salvatge que habita als nostres boscos”.

El treball d’aquesta Comissió que homologa i mesura els trofeus de caça constitueix una eina per tal de documentar les característiques i la importància de les captures realitzades al nostre territori. A més, la qualitat dels trofeus és un indicador de les característiques intrínseques i pròpies de l’hàbitat i del medi on habiten i desenvolupen aquestes espècies, i confirmen la millora de la preservació dels ecosistemes naturals presents a Catalunya.

En aquest sentit, el màxim responsable d’aquesta comissió, el Sr. Josep Hernández, present també  en aquesta jornada, va agrair la disponibilitat de la Federació Catalana de Caça i les diferents Territorial, començant per la de Tarragona per dur a terme aquestes trobades, i va explicar “que l’estat de la caça major a Catalunya travessa per un dels millors moments de la seva història i, sens dubte, des de que es recullen dades estadístiques per part d’aquesta comissió que treballa de manera continuada des de fa més de 50 anys”.  D’altra banda, el president d’aquesta Comissió d’Homologació de Trofeus de Caça va animar als caçadors i caçadores a presentar els seus trofeus a les properes jornades d’homologació que tindran lloc a les diferents Territorials de manera trimestral “és una manera de conèixer d’una manera científica i fefaent el valor i les característiques reals del trofeu i obtenir un certificat oficial que ho acrediti. A més, ens permet aconseguir tot un seguit de dades de molt valor per conèixer l’evolució de la fauna salvatge a les nostres contrades”. A aquestes sessions d’homologació es poden portar trofeus aconseguits recentment o en el passat.

La Comissió de Catalunya d’Homologació de Trofeus de Caça és l’òrgan encarregat de mesurar i homologar els trofeus de caça a Catalunya, seguint els protocols del Consell Internacional de la Caça (CIC), i actua a Catalunya com a representant de la Junta Nacional d’Homologació de Trofeus de Caça pel que fa a l’homologació en l’àmbit nacional i internacional.

Les funcions de la Comissió d’Homologació de Trofeus de Caça són:

  • L’homologació oficial de tots els trofeus de caça de Catalunya, aplicant les fórmules internacionals CIC, així com les seves normes i barems.
  • L’homologació de trofeus procedents d’altres territoris de l’Estat espanyol, a petició del propietari.
  • La tramesa d’informació a la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi sobre temes relacionats amb la caça major, tant a petició d’aquesta com per iniciativa pròpia.

EL 20 DE MARÇ LA CAÇA ET NECESSITA A MADRID!!

El pròxim 20 de març está previst que es cel·lebri una manifestación a Madrid del món rural, la pagesia, la ramaderia i la defensa de la caça. Hem de fer sentir la nostra veu per defensar l’activitat cinegètica. Animeu-vos i reserveu la plaça d’autocar a la nostra Territorial.


REPARTIMENT DE PERDIUS A LES SOCIETATS DE CAÇADORS FEDERADES DEL CAMP DE TARRAGONA

Els passats dies 4 d’agost i 13 de setembre la representació Territorial de caça de Tarragona, va repartir les perdius per repoblació procedints de la farm de Torreferrusa. Com cada any i amb la il·lusió de fer be les cosses, les societats de caçador que ho sol·liciten i tenen previst amb el seu PTGC la repoblació, se els reparteix les perdius roges per repoblar els seus vedats. Enguany van ser 45 les societats federades del Camp de Tarragona les beneficiades.


AGENDA RURAL DE CATALUNYA

La Representació Territorial de caça de Tarragona és present en la primera Jornada Presencial al Camp de Tarragona de l’Agenda Rural de Catalunya, i participa en el Taller…


NOVA ASSEGURANÇA PER GOSSOS AMB DESPESES VETERINARIES

Mutuasport a tret una nova assegurança per als gossos de caça que cobreix les despeses veterinàries.


NOVES MESURES COVID PER ASSEMBLEES

La normativa Covid del passat 30 d’abril ha adoptat determinades mesures en relació amb les assemblees d’entitats esportives. Es permet la celebració d’assemblees de manera presencial, sense que l’aforament superi el 50 % amb un màxim de 500 persones. Els presidents han de presentar una declaració responsable al departament competent d’esports i a l’ajuntament, indicant les característiques del sistema de ventilació del lloc i control d’accessos.

Si es desitja, es poden continuar fent les convocades en forma telemàtica.


LA FCC DE CAÇA SOL·LICITA LA MEDIACIÓ D’INTERIOR I SALUT DAVANT EL PROCICAT PER LA CAÇA DEL CABIROL

La Federació Catalana de Caça envia sengles cartes als titulars en funcions dels Departaments d’Interior i Salut, el senyor Miquel Sàmper i Alba Vergés, per tal de sol·licitar la seva mediació davant el PROCICAT a l’hora de permetre la mobilitat intercomarcal i la flexibilització en l’horari del toc de queda per als caçadores i caçadores de Catalunya que en aquestes dates van a caçar el cabirol.  


error: Aquest contingut està protegit, no es pot robar el contingut!